Behandelingen

Ontspanning

Niet voor iedereen is ontspannen zo maar vanzelfsprekend.
Overprikkeling en triggers kunnen er voor zorgen dat ontspannen echt niet lukt, dit leidt regelmatig tot stress. Vaak is ontspanning een voorwaarde om verder te kunnen werken aan je eigen ontwikkeling. Ook door een opeenstapeling van problemen en tegenslagen is het ontspannen niet eenvoudig en vanzelfsprekend.

Mijn behandeling zorgt ervoor dat je mentaal en fysiek kunt ontspannen. Tijdens de behandeling lig je op een behandeltafel en door handoplegging doen mijn handen het werk. Het doel van de ontspanning is om de stress te verlagen zodat er ruimte ontstaat om weer vrij te kunnen denken en functioneren.

“Het zelfherstellend vermogen 
van je lichaam
is groter dan je denkt”

(Jeugd) trauma

Een traumatische ervaring, groot of klein, kan het leven helemaal ontregelen. De herinnering wordt vastgelegd in de hersenen en het kost tijd om van zo’n ervaring te herstellen. Hoe lang de verwerking duurt is voor iedereen verschillend. Een traumatische ervaring brengt vaak allerlei vormen van angst met zich mee, het kan zorgen voor stress gedachten of stress gevoelens.

Om dit te doorbreken is het goed om te beginnen met lichaam te laten ontspannen met een energetische behandeling en daarnaast te werken aan het geestelijke herstel. Waar nodig kan ik de EMDR-methode toepassen.

Bij PTSS is het trauma van een gebeurtenis nog niet verwerkt en is de energie hiervan vastgezet in het zenuwstelsel. Zodra je getriggerd wordt door een herinnering aan je trauma reageert je lichaam en geest met beschermende structuren. Spanning, woede en angst zitten vast in het zenuwstelsel. Hoe langer het trauma wordt weggedrukt, hoe vaster de beschermende structuren lijken te worden.

Tijdens een energetische behandeling zal de spanning loslaten en kun je echt even ontspannen.

“Je bent sterker dan je eigen angst”

Blokkades

Een blokkade onststaat als de energie aan- en afvoer ergens in het fysieke of energetische lichaam niet kan doorstromen. Soms herken je een blokkade waarbij je de oorzaak zelf kunt aanwijzen. Er bestaan ook blokkades waar je al lange tijd mee loopt, zonder de oorzaak daarvan te weten.

Naast het bieden van ontspanning kan de energetische behandeling blokkades weg halen. Met een Reiki -of IET behandeling kan ik iedere blokkade verwijderen, waardoor de energie weer vrij kan stromen. Daarnaast geeft de behandeling ook ontspanning.

Integrated Energy Therapy

IET is een krachtige en zachte energie dat blokkades kan wegnemen die worden veroorzaakt door fysieke of emotionele trauma’s of beperkende gedachten. De geest en het lichaam hoeven deze emoties niet meer te onderdrukken, de energie kan weer stromen.

Ondanks dat de kracht van de energie groot is, lukt het niet om in één sessie bij de kern komen. Om blokkades te verwijderen wordt er gewerkt aan het ‘afpellen in laagjes’. Na de behandeling gaat het lange tijd goed, het komt voor dat de blokkade weer gaat opspelen. Dan is het tijd om het volgende ‘laagje’ te behandelen.

Blokkades en trauma’s worden verholpen, zonder dat je ze opnieuw hoeft te beleven. De verwerking vindt plaats tijdens de sessie of tijdens de slaap. De behandeling wordt als zeer ontspannen ervaren.